رایزنی وزرای خارجه ایران و عربستان درباره تحولات یمن شیخ نعیم قاسم: خواهان به تعویق افتادن درخواست انحصار سلاح هستیم / دولت لبنان نباید ژاندارم اسرائیل شود سقوط ۲ بالگرد در نیوجرسی آمریکا ترامپ: رایزنی سازنده‌ای با پوتین داشتم تصویب قطعنامه علیه تل‌آویو در پارلمان سومالی بیانیه مشترک ایران و کشور‌های عربی و اسلامی درباره سومالی‌لند السودانی: تلاشی مهم را برای دیدار بین ایران و آمریکا در بغداد آغاز کرده‌ایم حضور پوتین با لباس نظامی در قرارگاه فرماندهی ارتش روسیه نفوذ ۱۰ خودروی نظامی اسرائیلی به شمال قنیطره سوریه انتخابات پیش‌رو در رهبری حماس؛ الحیه و مشعل مهم‌ترین گزینه‌های ریاست جنبش سفیر ایران در بغداد: آمریکا در حریم هوایی عراق از ایران جاسوسی می‌کند ریاض به جدایی‌طلبان یمن: صدای عقل را بر ماجراجویی غلبه دهید بازداشت ۷ نفر در ایتالیا به اتهام تامین مالی حماس پیام گروه هکری حنظله خطاب به نتانیاهو در آستانه سفر به آمریکا الحوثی: ارتباط نظام سعودی با تل‌آویو/ نبردهای آتی با اسرائیل حتمی است

بلومبرگ:ایران پیشنهاد بازگشایی کنسولگری‌ در مشهد و جده را به عربستان داده است

بلومبرگ به نقل از منابع آگاه نوشته است: «ایران در مذاکره با سعودی‎ها پیشنهاد بازگشایی کنسولگری‌ها در مشهد و جده را به نشانه حسن نیت داده است. مذاکرات به طور کلی پیشرفت کرده اما پای جزئیات که به میان می‌آید، مذاکرات پیچیده و دشوار می‌شود.»
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۰ - ۲۱ مهر ۱۴۰۰ - 2021 October 13
کد خبر: ۱۰۵۴۰۷

به گزارش راهبرد معاصر پایگاه خبری آمریکایی «بلومبرگ» به نقل از منابع آگاه از مذاکرات میان ایران و عربستان سعودی مدعی شد، ایران از عربستان سعودی خواسته است به عنوان تمهیدی برای پایان دادن به جنگ یمن، کنسولگری ایران  در جده و کنسولگری عربستان سعودی در مشهد گشوده شود.

بلومبرگ به نقل از دو منبع آگاه خود آورده است: ایران پیشنهاد بازگشایی کنسولگری‌ها در مشهد و جده را به نشانه حسن نیت داده است و یکی از این دو منبع هم گفته است که مذاکرات به طور کلی پیشرفت کرده است، اما پای جزئیات که به میان می‌آید، مذاکرات پیچیده و دشوار می‌شود.

به گفته این منابع، در شرایطی که قدرت‌های جهانی درصدد مذاکره برای احیای توافق هسته‌ای ایران هستند، جمهوری اسلامی ایران بی سر و صدا چهار دور مذاکره را با هدف کاستن از سال‌ها تنش با عربستان سعودی برگزار کرده که تمرکز این مذاکرات بر موضوع یمن بوده است.

تازه ترین دور از مذاکرات میان عربستان سعودی و ایران در ۲۱ سپتامبر گذشته برگزار شد و انتظار می‌رود که دور جدید آن هم به زودی برگزار شود.

به نوشته بلومبرگ، عربستان سعودی که از سال ۲۰۱۵ در جنگ با حوثی‌های مورد حمایت ایران هستند، درصدد پایان دادن به این درگیری است که تاسیسات نفتی آن را در معرض حملات پهپادها و موشک‌های حوثی‌ها قرار داده است.

بلومبرگ افزود:عربستان سعودی می‌خواهد که گام نخست به سوی ایجاد روابط دیپلماتیک آن با تهران که از سال ۲۰۱۶ قطع شده است، دستیابی به توافقی بر سر یمن باشد؛ اما ایران اصرار دارد که نخست روابطش با ریاض از طریق گشوده شدن کنسولگری‌های دو طرف در جده و مشهد عادی شود./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار